Непознати

Прочит: Левит 19:32-34

 

„Постоянствайте в братолюбието. Не забравяйте гостоприемството; понеже чрез него някои, без да знаят, са приели на гости ангели.“

                                                                                          (Евреи 13:1-2)

 

Преди време водех група, която се събираше два пъти седмично за обяд в близкия християнски колеж. Един ден непозната студентка дойде и седна на най-отдалеченото място на масата. Аз съм пастор и се опитвам да изграждам взаимоотношения със студентите, затова видях подходяща възможност. „Това първият ти семестър тук ли е?“ – попитах момичето. „Да“ – отговори той тя. Когато се разговорихме, разбрахме, че тя е от Китай и живее в Америка едва от четири месеца. Аз ѝ казах, че се събираме всеки вторник и четвъртък и е добре дошла винаги, когато пожелае да обядва с нас. Когато стана, за да си тръгне, я поканих отново, малко притеснена да не стана досадна: „Надявам се да се видим следващия вторник“.

Във вторник момичето дойде и с радост видях, че води своя приятелка – студентка от Индия, която също живееше отскоро в САЩ. С Божията помощ ние помагаме на тези младежи, като общуваме с тях, подкрепяме ги и им предоставяме възможност да упражняват новия за тях език. А техният подарък към нас е споделянето на различните култури, както и възможността да проявим своето гостолюбие.

 

Молитва: Боже, помагай ни да преодоляваме социалните си различия, за да бъдем част от Твоето дело в този свят. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да споделям Божията любов, като общувам с хора, различни от мен.

Катрин Хелмс (Мериленд)

 

Да се молим за: СТУДЕНТИТЕ, КОИТО УЧАТ В ЧУЖДА СТРАНА.

 

Остави коментар

Live Reply