Непрестанно се молете

Прочит: Колосяни 1:3-12

 

„Непрестанно се молете. За всичко благодарете, защото това е Божията воля за вас в Христос Исус.“

                                                                  (1 Солунци 5:17-18)

 

На всяко неделно богослужение в нашата църква хора, които са преживели нещо насърчително през изминалата седмица, имат възможност да го споделят с всички. Една неделя жена от църквата, която доброволно беше се погрижила за градината, каза, че наблюдавала хората, които минават покрай църковната сграда. Гледала внимателно всеки човек: какво прави, дали е весел, или тъжен. Питала се каква история има всеки минувач. После се молила за тях – Бог да ги благослови, да премахне техния товар, да им дари мир.

Преди известно време се замислих: молитвеният ми живот беше станал съвсем рутинен – молех се за едни и същи приятели, роднини и лични нужди. Постъпката на тази жена ме вдъхнови. Реших всяка седмица да се моля за определен човек, без значение дали го познавам. Това можеше да е посетител в църквата, някой, за когото съм прочела във вестника, или такъв, когото съм срещнала на улицата.

Надявам се хората, за които се моля, да чувстват Божието присъствие в живота си. Зная, че молитвата за някой, който никога няма да разбере за нея, носи радост.

 

Молитва: Небесни отче, благославяй хората, които срещаме в живота си. Погрижи се за тях и им дай мир. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Да искаш Божието благословение за някой друг, е благословение и за теб.

Сюзан Грисуолд (Колорадо)

 

Да се молим за: ПРИЯТЕЛИТЕ И НЕПОЗНАТИТЕ.

 

 

 

© 2014 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply