Несъвършени, но ценни

Прочит: 2 Тимот. 2:20-25

 

„И така, ако някой очисти себе си от тези заблуждения, той ще бъде съд за почтена употреба, осветен, полезен за стопанина, приготвен за всяко добро дело.“

(2 Тимот. 2:21)

 

Понякога ми изглежда невероятно да съм част от Божия план. Как някой толкова незначителен като мен може да послужи на Твореца на вселената? Но благодарение на Неговата благодат повече от всичко искам да Му служа. Със съзряването на вярата чувствам, че Господ е промислил всичко за моя живот, във всякакви ситуации, например да помогна на някой, който няма към кого да се обърне.

Понякога всички си мислим, че Бог едва ли ще изпълни Своята воля чрез нас. Очакваме да го стори чрез някой по-мил, по-готов да носи Неговата любов в света и в близкото ни обкръжение. Но Той може да използва и нас, каквито и да сме, където и да се намираме. Апостол Павел пише, че всеки християнин може да бъде „съд за почтена употреба, осветен, полезен за стопанина, приготвен за всяко добро дело“. Ние не сме съвършени и живеем в несъвършен свят, но Бог действа чрез нас дори когато се чувстваме недостойни за това. Може да не осъзнаваме стойността си, но за Бога тя е неотменима.

 

Молитва: Боже на вселената, благодарим Ти, че сме част от делото на Твоето царство. Насърчавай ни със силата на Святия Дух. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог винаги цени усилията ми.

Питър Вюголарс (Нова Зеландия)

 

Да се молим: ДА ОТГОВОРИМ НА БОЖИЯ ПРИЗИВ.

 

 

Остави коментар

Live Reply