Неща, които смятам за даденост

Прочит: Йоан 15:10-21

 

„… молете се за нас, да напредва бързо Господнето слово и да се прославя…“

                                                                                (2 Солунци 3:1)

 

Седнах в удобния си стол и почетох малко от Библията. После реших да се поровя в интернет. Вниманието ми привлече едно съобщение, че на този ден си спомняме за Уилям Тиндейл, който бил осъден като еретик и на 6 октомври 1536 година екзекутиран заради това, че превел Библията на английски език.

Осъзнах колко често приемам всичко за даденост. Имам свобода да ходя на църква, да чета Библията, както и да споделям своята вяра. Семейството ми е вярващо и ме подкрепя във всичко. Нямам много пари, но притежавам голямо съкровище – свобода. Исус умря на кръста, за да ме спаси от греховете. Много хора са се били, за да извоюват права и свободи, на които се радвам и аз днес. Уилям Тиндейл е изгубил живота си, за да имаме днес превод на Библията.

Докато аз се радвам на всички тези привилегии, много хора по света са отхвърляни, дори убивани от най-близките си заради вярата в Исус Христос. По целия свят християни са затваряни и екзекутирани.

Вземам в ръце Библията с едно ново чувство – огромна почит и благодарност към всички хора, които страдат заради вярата си по целия свят. Моля се Бог да ги закриля.

 

Молитва: Господи Исусе, благодарим Ти за даровете, които днес имаме: спасението, Библията и свободата. Бъди с нашите братя и сестри, които страдат заради вярата. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес имаме свободата да изповядваме християнската си вяра благодарение на много всеотдайни хора, живели преди нас.

Рут Снайдър (Канада)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СТРАДАТ ЗАРАДИ СВОЯТА ВЯРА.

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply