Нещо ново

Прочит: Йоан 15:9-17

 

„Както Отец възлюби Мен, така и Аз възлюбих вас; пребъдвайте в Моята любов.“

(Йоан 15:9)

 

Спомням си как, когато бях в началното училище, няколко деца с недоволство коментираха, че по време на Великия пост трябва да се откажат от бонбоните. Но в това време от годината отказването от храна не е единственото нещо, което можем да направим. Можем да се откажем от вреден навик, който ни дърпа надолу, от това да говорим лоши неща за хората, от прекалените очаквания, които имаме от себе си. Всичко това потиска любовта, вместо да ни помага да растем. Кой знае, може би ако се откажем от лошите мили, думи и поведение по време на поста, ще ни хареса и ще поискаме да се откажем от тях завинаги!

Но постът не е свързан само с отказа от нещо, може да поемем нови отговорности. Исус взе Своя кръст. Ние можем да започнем да четем повече за Него и изпитанията, през които премина, можем да се молим повече или просто да се радваме повече на Неговото присъствие. Може да подадем ръка на някого, когото не познаваме добре.

Бог може да ни води по много начини. Вместо да недоволстваме от нещата, от които се отказваме по време на поста, нека търсим с нетърпение новите опитности, които ни подарява Бог през този период.

 

Молитва: Господи, води ни и ни предизвиквай по време на Великия пост. Нека откриваме отново и отново Твоята благост и любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Отказът от вредните навици може да ми позволи да преживея по нов начин Божията любов.

Мег Манган (Австралия)

 

Да се молим: ДА ПРЕОТКРИЕМ СМИСЪЛА НА ВЕЛИКИЯ ПОСТ.

 

Остави коментар

Live Reply