Нещо ново

Прочит: Исая 43:1-7

 

„Понеже съм уверен, че нито смърт, нито живот, нито ангели, нито власти, нето сегашното, нито бъдещето, нито сили, нито височина, нито дълбочина, нито кое и да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христос Исус, нашия Господ.“

                                                                          (Римляни 8:38-39)

 

Когато бях по-млад, с готовност посрещах промените. Това беше така, защото или аз ги инициирах, или свободно решавах какви точно да бъдат те. Очакваха ме толкова много възможности, когато излязох от колежа, научих нови неща и създадох приятелства. Промените бяха навсякъде, изглеждаха привлекателно и не ме плашеха.

Сега осъзнавам, че животът често ме води в посока, която не харесвам. Постепенно започнах да се страхувам от промяната. Много добре зная, че не мога да стоя все на едно място, но някак не ми се иска да излизам извън познатото.

Ние често не виждаме цялата картина, но Бог я знае. За нас промяната носи тревога и страх, докато не осъзнаем, че Той е с нас във всичко. Страхът започва да отстъпва, когато се доверим на Бога. Когато настъпи промяна в живота ни, можем да се запитаме на какво ново тя ще ни научи. Бог винаги ни научава на нещо ново, затова не бива да се страхуваме от новото. Нека се молим Той да ни води винаги когато в живота ни се случва промяна.

 

Молитва: О, Боже, бъди до нас днес и ни води, когато обстоятелствата в живота ни се променят. Амин.

 

Мисъл за деня: Страхът изчезва, когато вярата се усилва.

Майкъл Арнъм (Масачузетс)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ПРЕЖИВЯВАТ ПРОМЯНА.

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply