Невидими дарове

Прочит: Лука 9:1-6

„Облечете се в Божието всеоръжие…“
(Ефесяни 6:11)

Преди няколко години със съпругата ми заминахме на двуседмично мисионерско служение в една болница в Кения. Приготвих багажа много внимателно, защото освен личните вещи, трябваше да носим и необходими неща за болницата. Поколебах се дали да взема и Библията, която ми беше подарък от родителите ми за завършването на училище. Може би беше по-разумно да използвам тази, която съм инсталирал на телефона си. Но когато се замислих, тя не заемаше толкова място, а и беше много по-важна от други неща, които бях сложил в куфара.
Библията ми имаше разграничители и в нея си бях отбелязвал много стихове, които в продължение на 20 години са били за мен извор на сила и мъдрост. Мама почина преди няколко години, но нейният подарък достигна до другия край на света, за да намери хора, които може би не са докосвали с ръце Библия.
В днешния прочит Исус казва на Своите ученици да не вземат нищо със себе си, когато тръгнат на път. Повечето от нещата, които носим в своите куфари, са просто багаж, но Библията е живото Божие слово, което не можем да заменим с нищо друго.
Бог ми е подарил много неща чрез моята църква, роднини, учители. Ако носим със себе си Божието слово всеки ден и го споделяме щедро с хората, тези дарове ще се умножат повече, отколкото можем да си представим.

Молитва: Боже, напомняй ни всеки ден да носим със себе си Твоето слово, за да го споделяме и с другите. Амин.

Мисъл за деня: Какво са ми подарили хората в моето духовно пътуване?
Робърт Бойс (Тенеси)

Да се молим за: ХОРА С ОГРАНИЧЕН ДОСТЪП ДО ЗДРАВНИ ГРИЖИ.

Остави коментар

Live Reply