Невинен?

Прочит: Римляни 3:9-24

 

„Той ни спаси не чрез праведни дела, които ние сме извършили, а по Своята милост, чрез окъпването, т. е. новорождението и обновяването на Святия Дух.“

                                                                                        (Тит 3:5)

 

Веднъж, когато бях в гимназията, докато шофирах из града, видях в огледалото просветването на синя лампа и чух пронизителен звук от сирена. Една полицейска кола ме изпревари и ме спря за превишена скорост. Когато трябваше да се явя пред съдията, седях в коридора и си мислех какво мога да му кажа. Знаех, че не бях карал с превишена скорост, но пък бях минал по невнимание на червено.

Застанах пред съдията и го помолих да бъде снизходителен. Той не отмени глобата, но драстично я намали и така запазих припечелените през лятото пари и продължих да се наслаждавам на възможността да шофирам.

Тази случка от миналото ми напомни колко глупаво постъпваме, когато настояваме пред Бога, че сме невинни за нещо, знаейки, че имаме много други прегрешения. Не е ли по-разумно да Го помолим да бъде милостив към нас и да ни даде свободата и възможността да се радваме на общуването с Него и на вечния живот, който ни подарява?

 

Молитва: Любящи Боже, благодарим Ти за Твоята милост. Помогни ни всеки ден да признаваме пред Теб греховете си и да приемаме Твоята прошка. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е милостив и чува моите молитви.

Касиус Ру (Южна Каролина)

 

Да се молим за: ПОЛИЦАИТЕ.

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply