Невредим

Прочит: Псалм 119:105-112

„Твоето слово е светилник за краката ми и виделина на пътеката ми.“
(Псалм 119:105)

Докато се прибирах, обърках пътя и се изгубих. Аз съм незрящ и затова се ориентирах според позицията на слънцето и говорещия компас, който използвам. Релефните плочки и пешеходни пътеки също ми помогнаха. Научил съм се да ги запомням и когато си усетя под краката си, знам, че трябва да пресека или да завия. С Божията помощ се прибрах успешно вкъщи.
По същия начин се нуждаем от Библията, за да преодоляваме препятствията по духовния си път. Четенето и размишлението над Божието слово ще ни посочва вярната посока, освен това можем да използваме наученото, за да покажем и на другите пътя.

Молитва: Боже, помогни ни да разчитаме на Твоето слово и благодат, когато се изправяме пред житейските предизвикателства. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

Мисъл за деня: Божието слово ме води по пътя.
Роджър Бранън (Флорида, САЩ)

Да се молим за: ПЕШЕХОДЦИТЕ.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply