Незаслужена милост

Прочит: Ефесяни 2:4-10

 

„Но растете в благодатта и познаването на нашия Господ и Спасител Исус Христос. На Него да бъде слава и сега, и до вечния ден.“

                                                                        (2 Петр. 3:18)

 

Аз работя в голяма библиотека и имам редовен посетител, който всеки път, когато дойде, ми подава по няколко книги и с виновно изражение ми обяснява, че са просрочени. Докато аз отбелязвам книгите, той стои спокойно и чака да плати глобата. Повечето от редовните ни клиенти не знаят, че компютърната ни система не отчита глоба за книги, просрочени с по-малко от два дни. В такива случаи аз се усмихвам и казвам на клиента: „Не сте просрочили датата на връщане с повече от два дни, затова не дължите глоба“. Обикновено такива хора излизат от библиотеката с чувство на благодарност. Опрощаването на глобата  е любимото ми нещо от работата с клиентите.

Колко по-милостив е Бог! За разлика от правилата в библиотеките, Божията милост не зависи от срокове. Тя е безкрайна и вечна. Дарът, който сме получили от Бога – жертвата на Неговия Син – не може дори да се опише. Ние сме грешни и не заслужаваме такъв дар, но ето че го получаваме. Не бива да забравяме, че сме спасени по благодат и само по благодат. С нищо не бихме могли да заслужим тази милост, тя е дар. Колко велик и добър е нашият Бог!

 

Молитва: Господи, благодарим Ти за Твоята доброта. Нека познаем  милостта Ти чрез вяра в Исус Христос. Амин.

Джанис Тоуни (Вирджиния)

 

Да се молим за: РЕДОВНИТЕ КЛИЕНТИ НА БИБЛИОТЕКИТЕ.

 

 

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

Остави коментар

Live Reply