Нежно спасение

Прочит: Псалм 121:1-8

 

„Господ ще те пази от всяко зло; ще пази душата ти.“

                                                                            (Псалм 121:7)

 

Един ден една заблудила се птичка влезе вкъщи през отворената врата и не можеше да намери обратния път. Тя започна да се удря в тавана, докато главичката й започна да кърви. Накрая спря да се бори и кацна на корниза. Дъщеря ми се приближи бавно и нежно я взе в ръката си. Птичката й позволи да я пусне на свобода.

Бог също гледа към нас, когато се лутаме сред трудностите на живота. Болките, последиците от грешните решения, неправилните постъпки нараняват душите ни. Когато страдаме или сме отчаяни, ни е трудно да чувстваме Божията подкрепяща десница. Но ако позволим на тази бащина ръка да ни избави от изпитанието и да ни води, ще бъдем утешени и ще почувстваме Божията сила и любов.

 

Молитва: Благодарим Ти, Господи, че ни обичаш. Благодарни сме Ти, че винаги ни помагаш и прогонваш страховете. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Божията нежна ръка е винаги протегната към нас за помощ.

Божидарка Иванова (Варна, България)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ КАТО В КАПАН.

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply