Никога не се отказвай

Прочит: Яков 1:2-6

 

„… нека се хвалим в скърбите си, като знаем, че скръбта произвежда твърдост, а твърдостта – изпитана правда, а изпитаната правда – надежда.“

                                                                                      (Римляни 5:3-4)

 

Тъй като исках да се развивам като учител, реших да се боря за един национален сертификат, който изисква големи усилия. Учителите имат право само на три опита, за да го придобият. Съпругът ми и двете ми деца ме подкрепиха в това начинание.

Когато пристигнаха първите резултати, разбрах, че не съм успяла. Бях много разочарована, защото трябваше да изчакам още една година, за да се пробвам пак. Вторият опит отново беше неуспешен. Едва третия път взех сертификата.

През тези три години съзнавах, че съм пример за децата си как да се справят с неуспехите. Исках те да знаят, че Бог ни дава сила, за да устоим, че когато не успеем да постигнем нещо, трябва да опитаме отново.

Моето тригодишно изпитание ме научи как да бъда по-търпелива и ме направи по-добър човек. Благодаря на Бога за възможността да покажа на децата си, че трудностите произвеждат сила на характера и надежда за бъдещето.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че чрез изпитанията ни правиш по-силни и ни даваш надежда. Помагай ни никога да не се отказваме, дори когато се чувстваме поразени. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Независимо дали печеля, или губя, моето постоянство ще ме направи по-силен.

Джоан Джарман (Южна Каролина)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ПОДГОТВЯТ ЗА ИЗПИТ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply