Никога сами

Прочит: Лука 11:5-13

„И Аз ви казвам: Искайте и ще ви се даде; търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори. Защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на онзи, който хлопа, ще се отвори.“
(Лука 11:9-10)

Когато съпругът ми, с когото бяхме заедно от 64 години, почина, за пръв път останах да живея сама в над 80-годишния си живот. Трябваше да свикна. Често казвах нещо на глас и си отговарях сама. Толкова копнеех за общуване, че когато се срещах с хора, не спирах да говоря, щастлива, че мога да споделя своите вълнения. Исках отново да заживея „нормално“.
Чувствах се добре в църквата, с приятелите, докато пишех, но празнотата оставаше. Един ден започнах да чета „Духовна манна“ и почувствах близост с авторите на размишленията. Техните преживявания ме мотивираха да се приближавам към Бога, моя истински приятел и Спасител. Сега знам, че не живея сама, защото Господ е с мен по всяко време, за да говоря с Него и да обогатява и вдъхновява живота ми със Своята безусловна любов.
Връзката ми с Бога ми дава сила да стана сутринта и да реша да приема новите предизвикателства, да се запитам как мога да изпълня Неговата воля и да помогна на другите да видят, че не са сами. Ако не се отделям от Него, ще намеря отговорите.

Молитва: Господи, благодарим Ти, че ни обгръщаш с любовта Си. Помогни ни да растем във вярата, за да виждат в нас Твоята протегната ръка. Амин.

Мисъл за деня: Божията благодат и Неговият Дух са винаги с мен.
Люис Уилсън (Охайо)

Да се молим за: ВДОВИЦИТЕ.

Остави коментар

Live Reply