Никога сами

Прочит: Исус Навин 1:1-9

 

„Заповядвам ти: бъди силен и смел; да не се плашиш и да не се страхуваш; защото Господ, твоят Бог, е с теб където и да идеш.“

(Исус Навин 1:9)

 

Всеки ден пътувам за работа 25 минути в едната посока, по двулентов междуградски път. Въпреки че в повечето дни няма проблеми, често се случва да се сблъсквам с диви животни по пътя или наводнение. Най-голямо изпитание са зимните дни, в които има много сняг, лед и вятър. Тогава карам много бавно и внимателно се изкачвам и слизам по снежните склонове.

Веднъж ми хрумна, че зимните ми пътувания са като нашия житейски път. Заледеното шосе и снежните върхове приличат на проблемите, които срещаме – смъртта на близки хора, загубата на работа, трудните за приемане диагнози. Както аз не знам какво ме очаква зад завоя, така и никой от нас не знае какво му носи бъдещето.

Това, което знаем със сигурност, е обещанието на Исус: „В света имате скръб; но дерзайте: Аз победих света.“ (Йоан 16:33). Исус не ни обещава лесен живот, а ни казва да не се тревожим, защото, колкото и да е трудно, Той вече е победил. Когато не чувстваме здрава почва под краката си и се притесняваме за утрешния ден, нека намерим мир и утеха в това, че Исус е с нас през целия път.

 

Молитва: Небесни Отче, помагай ни да помним, че колкото и да е труден животът, Ти винаги си до нас. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да продължа смело напред, защото Исус е с мен.

Джордън Хайкуит (Пенсилвания, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ПЪТУВАТ ПРЕЗ ОПАСНИ МЕСТА, ЗА ДА РАБОТЯТ.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply