Никога сами

Прочит: Исая 49:14-15

 

„… Бог е казал: „Никак няма да те оставя и никак няма да те забравя.“

                                                                              (Евреи 13:5)

 

Имам много добра приятелка, на която винаги мога да разчитам за съвет, но тъй като ни разделя океанът, се виждаме само веднъж годишно. Често се питам как успяваме да останем близки въпреки огромното разстояние.

Разговорите по телефона са доста скъпи за нас, затова си имаме собствен телефонен код. Когато телефонът ми звънне само веднъж, зная, че моята приятелка мисли за мен.

Бог също ми изпраща подобни „сигнали“ всеки ден. Когато чуя добра дума от непознат или получа прегръдка от обичан човек, зная, че Той е близо до мен.

Божията любов винаги ще живее в сърцето ми. Аз никога не съм виждала Господа, но зная, че Той е с мен винаги. Зная, че мога да общувам с Него, че Той винаги чува молитвите ми и се грижи за мен. Говоря с Бога, както говоря с моята приятелка, и чувствам Неговото присъствие всеки ден. Никога не съм сама.

 

Молитва: Боже, помогни ни да се справим с всичко, което ни тревожи. Нека Твоята любов ни води от сутринта до вечерта, когато ще си легнем спокойни. Молим се така: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

Мисъл за деня: Бог е с нас винаги.

Тери Миън (Англия)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ НУЖДА ДА ЗНАЯТ, ЧЕ БОГ Е БЛИЗО ДО ТЯХ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply