Никога самотни

Прочит: Йоан 14:15-19

„Няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас.“
(Йоан 14:18)

В края на 2014 г. аз почти всеки ден оставах сама вкъщи. Съпругът ми работеше. Дъщеря ни се омъжи, а синът ни се премести да работи на 600 мили разстояние. Много ми липсваше радостта и близостта от благословените общи семейни моменти. Всички живяхме заедно в продължение на 32 години. Беше ми трудно да свикна с новите обстоятелства. Разбира се, имах много неща, които да върша, имах съседи, с които да се срещам, и телевизор, който да ме разсейва, но самотата все повече ме притискаше. Чувствах все по-голяма тъга.
Не спирах обаче да хваля Бога, защото Той никога не ме оставяше. Аз общувах с Него ежедневно чрез Библията. Божието обещание от Исус Навин: „Няма да се отделя от теб, нито ще те оставя“ (1:5) ме утешаваше и ми даваше сила. Предадох тревогите си в Божите ръце. Молех се за другите. Растях във вярата, като се учех да се доверявам на Бога все повече. Това ми донесе удивителен мир.
Обстоятелствата не се промениха, но се промени моето отношение. Намирам утеха в името на Исус. Няма друг приятел като Него.

Молитва: Благодарим Ти, Господи Исусе, че си до нас във всяка стъпка. Благодарим Ти за уверението, че винаги си готов да ни помогнеш. Амин.

Мисъл за деня: Моята самота може да е възможност да срещна Исус.
Равина Даярса (Индия)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА САМОТНИ.

Остави коментар

Live Reply