Никога забравени

Прочит: Исус Навин 1:7-9

 

„И, ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на века.“

                                                                                     (Матей 28:20)

 

Докато се разхождах из близкия парк, снимах красивата природа и се радвах на слънцето и освежаващия вятър, забелязах нещо на земята. Беше малко детско камионче – ръждясало и деформирано, вероятно изоставено или просто забравено от малкия си притежател. Аз често страдам от депресия, затова се чувствам по подобен начин – отхвърлена и забравена. Но Божието слово ми напомня, че това не е така!

Когато Моисей умря и цялата отговорност за влизането в Обещаната земя падна върху плещите на Исус Навин, Бог го насърчи с думите: „Както бях с Моисей, така ще бъда и с теб. Няма да се отделя от теб, нито ще те оставя“ (Исус Навин 1:5).

В четиринадесетата глава на Евангелието според Йоан Исус подготвя Своите ученици, че скоро няма да бъде сред тях. „Да не се смущава сърцето ви“ – им казва Той (ст. 1), а по-късно им обещава: „няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас“ (ст. 18).

Понякога се чувстваме така, сякаш никой не се грижи за нас, дори си мислим, че сме изоставени и забравени. Но можем да намерим утеха в обещанието на Бога никога да не ни забрави или изостави.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за Твоето любящо присъствие в нашия живот, за което можем да сме напълно уверени. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ме е създал и никога няма да ме забрави.

Памела Менърс (Ню Джърси)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СТРАДА ОТ ДЕПРЕСИЯ.

 

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply