Никой не те разбира?

Прочит: Евреи 4:14-16

 

„И Словото стана плът и живя между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина.“

                                                                              (Йоан 1:14)

 

Понякога се чувстваме толкова самотни, сякаш никой не може да ни разбере. В такива моменти забравяме, че Исус стана човек и живя между нас. Той беше изкушаван като нас, премина през мъки и вкуси скръбта, преживя щастливи моменти, почувства силата на приятелството. Единственото, което не опита, беше грехът, но тъй като понесе наказанието за нашия грях, почувства до краен предел последиците от него.

Когато се чувстваме така, сякаш никой не ни разбира, нека не забравяме за Исус. Освен това Бог е изпратил в живота ни хора, които да бъдат с нас и да ни помагат. Това, което преживяваме днес, може да ни помогне, за да помогнем и ние на някого утре. Когато получаваме милост, можем да бъдем милостиви. Не е нужно да носим товара сами. Нека уповаваме на Христос, Който ще бъде до нас, за да бъдем и ние близо до тези, които са в изпитание.

Не сме сами. Имаме Исус, имаме своите ближни.

 

Молитва: Боже, молим Те да ни дадеш сили. Нека чувстваме Твоето присъствие, когато сме самотни. Помагай ни да приемем милостта на тези, които изпращаш в нашия живот. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

 

Мисъл за деня: Исус ме разбира и е винаги с мен.

Джейсън Понцио (Джорджия)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО МИ ПОМАГА.

 

Остави коментар

Live Reply