Нима не Те е грижа?!

Прочит: Марк 4:35-41

 

„Блажен онзи човек, който устоява на изкушение; защото като бъде одобрен, ще приеме за корона живота, който Господ е обещал на онези, които Го обичат.“

                                                                               (Яков 1:12)

 

По време на богослужението в приюта, където служа, разгледахме историята за укротяването на бурята от по-различен ъгъл. Обикновено се обръща най-голямо внимание на стих 41, където се говори за божествената сила на Христос: „Кой ли е Този, че и вятърът, и езерото Му се покоряват?“. Ние днес се спряхме на стих 38, в който учениците, виждайки, че Исус спи, се обръщат към Него с думите: „Учителю! Нима не Те е грижа, че загиваме!“.

Всеки от нас може да реагира като учениците: „Исусе, след като укроти бурята, нахрани 5000 човека и възкреси мъртви, защо оставяш 15000 деца да умрат от глад?“; „Къде беше, когато толкова дълго се молех за работа и вратите пред мен се затваряха?“; „Исусе, събуди се! Не виждаш ли, че потъвам!“.

Преди да зададем всички въпроси, на които не можем да получим отговор, трябва да погледнем към кръста на Исус. Той знаеше, че „цялото творение в съвкупност стене и се мъчи“ (Римляни 8:22). Дори когато сме толкова отчаяни, че не намираме думи да изразим мъката си, Святият Дух чува нашите молитви и се застъпва за нас пред Отца (Римляни 8:26).

 

Молитва: Боже, Дарителю на всичко добро, помогни ни. Изцели нашето неверие. Амин.

 

Мисъл за деня: Исус показа любовта Си към всички нас, като умря на кръста и възкръсна.

Дан Нелсън (Северна Каролина)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ПРЕМИНАВА ПРЕЗ ЛИЧНА КРИЗА. 

Остави коментар

Live Reply