Нищо не може да ни отлъчи

Прочит: Псалм 34:18

 

„Понеже съм уверен, че нито смърт, нито живот, нито ангели, нито власти, нито сегашното, нито бъдещето, нито сили, нито височина, нито дълбочина, нито кое и да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христос Исус, нашия Господ.“

                                                                 (Римляни 8:38-39)

 

Повече от година по-късно все още не можем да повярваме, че това се е случило. Спомням си как телефонът звънна и една от сестрите на жена ми ни съобщи, че най-голямата им сестра е починала. Малко по-късно същата нощ разбрахме, че тя се е самоубила. Жена ми беше съсипана.

Никой от нас не е предполагал, че сестра ѝ може да посегне на живота си, затова се питахме каква би могла да е причината. Аз имам някои предположения, но никога няма да разбера защо всъщност се случи тази трагедия.

Любовта и вниманието на семейството, приятелите и хората от църквата помогна на съпругата ми да премине по-леко през огромното изпитание. Имаше хора, които споделиха с нея как самите те са преодолели загубата на близък човек.

Самоубийството оставя тежък отпечатък, но аз вярвам, че нищо не може да ни отлъчи от Божията любов.

 

Молитва: Небесни Отче, когато сърцата ни са разбити заради някаква трагедия, помогни ни да почувстваме Твоята любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Дори в трагедията можем да носим Божията светлина и да докоснем с нея нечий живот.

Бил Пайк (Вирджиния)

 

Да се молим за: СЕМЕЙСТВА, В КОИТО СЕ Е СЛУЧИЛО САМОУБИЙСТВО.

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply