Нищо невъзможно

Прочит: Лука 1:30-37

 

„А Исус ги погледна и им каза: За хората това е невъзможно, но за Бога всичко е възможно.“

                                                                              (Матей 19:26)

 

Една от детските ми мечти беше да завърша медицина в Нигерия и да стана лекар. През 2002 година завърших училище, но не успях да вляза в университета. Опитвах още три пъти в следващите три години, но без резултат. Явно нямаше да постигна тази своя мечта.

Докато се подготвях да кандидатствам за четвърти път, реших да се моля по-усърдно и да възложа всичко на Бога. Така притеснението за предстоящите изпити не беше толкова силно. Бях приет и след шест години се дипломирах като ветеринарен лекар. С Божията помощ нещо, което ми изглеждаше невъзможно, стана реалност.

Когато ангелът каза на Мария, че ще роди Спасителя, тя отвърна: „Как ще стане това?“. Ангелът ѝ отговори и добави: „За Бога няма нищо невъзможно“ (Лука 1:34, 37).

Всеки от нас в някакъв момент се пита „Как е възможно това?“: да плащаме всичките си сметки, да издържаме семействата си, децата ни да се справят с трудностите. Ангелът, както и Исус, ни отговарят: с Божията помощ всичко е възможно, ако възлагаме грижите си на Бога (виж 1 Петр. 5:7).

 

Молитва: Небесни татко, усилвай нашата вяра и нека Ти се доверяваме все повече, като възлагаме всичките си грижи на Теб. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: За Бога всичко е възможно!

Нуакухе Емека (Нигерия)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ЯВЯВАТ НА КАНДИДАТСТУДЕНТСКИ ИЗПИТИ. 

Остави коментар

Live Reply