Носете си теготите

Прочит: Римляни 5:1-6

„Един на друг си носете теготите и така изпълнявайте Христовия закон.“
(Галатяни 6:2)

През 2014 г. разбрах, че имам мозъчен тумор. След петчасова операция лекарите заключиха, че той не може да бъде премахнат. Трябваше да премина терапия, която да го намали и да забави развитието му.
Бях отчаяна. Осемдесет години бях живяла пълноценно, в добро здраве и независима от чужда помощ. Сега имах нужда от помощник, защото туморът засягаше зрението ми, хипофизата и надбъбречната жлеза, както и други системи в организма ми. Вече не можех да шофирам, което променяше цялото ми ежедневие, особено отговорностите ми в църквата. Но когато се прибрах вкъщи след химиотерапията, няколко жени от църквата се организираха, за да ме карат навсякъде, където е необходимо. Това продължи три години и през това време станахме добри приятелки, обогатявайки се взаимно.
През този период на изпитание Бог ме научи на дълбокия смисъл на взаимната помощ, към която ни призовава Галатяни 6:2. Сега оценявам много повече жертвоготовността. Осъзнах, че животът е кратък и трябва да бъда готова да обичам, бърза да правя добро и решена да помагам.

Молитва: О, Боже, помагай ни да бъдем отворени към Твоята воля за нас при всякакви обстоятелства. Амин.

Мисъл за деня: Във всичко, което преживявам, Бог ме научава на нещо.
Лълийн Андерсън (Северна Каролина)

Да се молим за: РАДИОЛОЗИТЕ.

Остави коментар

Live Reply