Носи красота

Прочит: Галатяни 5:16-25

 

„А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание…“

(Галатяни 5:22-23)

 

При последното си ходене в градинския център исках да намеря цвете, което да цъфти през цялото лято. Продавачът ми напомни, че трябва да почиствам редовно увехналите листа, защото така растението ще има свежи сили да произвежда нови цветове.

Замислих се за своя живот. Използвам ли времето си, за да отразявам Божията красота в света, или губя време и енергия в неща, които не дават живот? Пазя ли в сърцето си гняв, завист или обида? Хабя ли сили в страхове и тревоги? Когато си дадох сметка за своите мисли и чувства, за това как прекарвам времето си, осъзнах, че негативните мисли консумират енергия, която може да бъде използвана за отразяването на Божията светлина в света.

Послушах съвета на продавача и моето цвете ме радва с красиви цветове цяло лято. Всеки път, когато почиствах увехналите листа, се молех за мъдрост и водителство да използвам енергията си, за да нося красота в света с дела на доброта, радост и любов.

 

Молитва: Господи, помагай ни да се учим от Твоето творение как да разпространяваме посланието на доброта, радост и любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Какво в моето ежедневие може да ме научи на нещо за Бога?

Андреа Уороник (Кънектикът, САЩ)

 

Да се молим: ДА НОСИМ БОЖИЯТА СВЕТЛИНА В СВЕТА.

 

Остави коментар

Live Reply