Нов живот

 

Прочит: 1 Петр. 1:3-8

 

„Според дарбата, която всеки е приел, служете с нея един на друг като добри настойници на многообразната Божия благодат.“

(1 Петр. 4:10)

 

Когато членувах в един местен градинарски клуб, научих, че много често розите се размножават чрез присаждане на пъпки, чийто вид определя вида на новия храст.

Виждам в това един духовен паралел с живота на християните. Когато станем част от Божието семейство, предишният ни начин на живот бива „отрязан“ и заживяваме нов, на който Господ ни прави способни. Също както градинарят внимателно подбира вида на своите цветя, нашият Бог ни дава дарби, с които да служим на Христовото тяло.

Едно от най-трудните неща за мен е да приема, че не са ми дадени дарби, които да ме направят „звезда“ в църквата. Това, което правя, не е нещо повече от служението на останалите: да занеса продукти в благотворителния ни център, да направя сандвичи за бездомните, да напиша насърчително писмо на някого. През годините съм разбрал, че Бог не ни дава дарби, с които да блеснем, а такива, които да ни направят способни да помагаме на хората в нужда.

 

Молитва: Отче, помогни ни да спрем да мечтаем за духовните дарби, които не притежаваме, и да започнем да използваме тези, които си ни дарил, за да служим на хората. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да използвам своите дарби, за да служа на другите?

Дейвид Смит (Орегон)

 

Да се молим за: ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА СЛУЖЕНИЕ.

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply