Нов живот

Прочит: Исая 43:16-21

 

„Аз дойдох, за да имат живот и да го имат изобилно.“

(Йоан 10:10)

 

В края на зимата на всички ни е омръзнало да виждаме оголени дървета. Ако се погледне цялостният пейзаж, топлите слънчеви лъчи и цветовете на възраждащата се природа са твърде далеч, но когато излезем в градината, можем да видим малките предвестници на пролетта.

Понякога и в живота ни е така. Може да изглеждаме същите, погледнато отвън, но в нас Бог не спира да работи, като ни променя малко по малко. Той ни дарява все повече любов и благословения, които могат да доведат до цялостна промяна. Когато приемем промяната, може да се изненадаме колко сме благословени. Ще открием, че можем да правим неща, на които не сме вярвали, че сме способни.

Когато приемаме и се радваме на малките знаци на промяна, чувстваме как Божията любов пребъдва в нас. Както първите предвестници на пролетта се появяват в градината, така духовните дарби от Бога пускат корени в нас.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти за новия живот, който ни подаряваш. Помагай ни да се доверяваме на Твоето действие в нас и да не се страхуваме да правим нови неща за Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог може да ме променя всяка сутрин.

Мег Манган (Австралия)

 

Да се молим: ДА ОТКРИЕМ РАДОСТ В НОВИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply