Нова година

Прочит: Плачът на Йеремия 3:19-26

„Те се подновяват всяка сутрин; голяма е Твоята вярност.“
(Плачът на Йеремия 3:23)

В навечерието на новата година се замислих за отминаващата. Благодарих на Бога за изобилните благословения и милости, които ми беше подарил. Но се сетих и колко често се бях оплаквала през това време. Когато Божите планове се разминаваха с моите, питах: „Защо, Господи? Обичаш ли ме наистина?“. По-късно разбирах, че всъщност всичко е било за мое добро.
Тази година взех решение да не се оплаквам, каквито и да са обстоятелствата. То никак не е лесно. Сигурно ще преминавам през болка и разочарование. Вероятно отново ще се изкушавам да питам: „Защо, Господи?“. Осъзнавам това, но знам, че Божията сила винаги е с мен. Той ме е благословял досега и ще продължава да ме благославя. Вярвам, че Неговата любов и милост са нови всяка сутрин.
Макар че не знам какво ме очаква през новата година, избирам да живея с вяра и надежда, уверена, че Господ ще извърши чудни неща за мен.

Молитва: Боже, благодарим Ти за Твоята любов и вярност. Помагай ни винаги да сме близо до Тебе, както в трудностите, така и във всички други дни. Амин.

Мисъл за деня: Благодарение на Божията любов и вярност мога да живея с надежда.
Линавати Сантосо (Индонезия)

Да се молим: ДА СПАЗИМ СВОИТЕ ОБЕЩАНИЯ.

Остави коментар

Live Reply