Нова мечта

Прочит: Исая 43:14-21

„Ето, Аз ще направя нещо ново…“
(Исая 43:19)

Предложението за работа дойде, без изобщо да съм полагала някакви усилия. Беше прекрасна възможност да използвам уменията си и да спечеля пари за това. Но още от самото начало се появи трудност и нещата не тръгнаха, както очаквах. Вратата се затвори пред лицето ми. Това ми донесе голямо разочарование и не можех да продължа напред. Искаше ми се вратата да беше още отворена и нещата да се получат. Това беше моя мечта!
Често заставаме на подобен кръстопът – губим работата си, бракът ни приключва, някой си отива – и сякаш всичките ни мечти се изпаряват. Стоим и дълго се взираме в остатъците с мисълта какво е могло да стане.
В онзи тежък за мен период Бог ми припомни Исая 43. Израилтяните трябваше да забравят това, което бяха преживели. Бог искаше да направи нещо ново за тях. Той искаше да направи нещо ново и за мен. Просто трябваше да спра да се взирам в миналото. Когато запазих тези думи на Исая в сърцето си, аз почувствах сила да продължа напред. Преди да разбера, се появиха нови предложения за работа и аз се почувствах отново щастлива. Просто трябваше да се обърна и да тръгна в правилната посока – към Бога.

Молитва: Господи, благодарим Ти, че никога не ни оставяш в миналото. Давай ни нови мечти и ново начало. Амин.

Мисъл за деня: Когато се обърна към Бога, ще видя новото начало.
Бел Тод (Тексас)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е ИЗГУБИЛ РАБОТАТА СИ.

Остави коментар

Live Reply