Нова традиция

Прочит: Матей 7:7-12

 

„Този е денят, който Господ е създал; нека се радваме и се развеселим в него.“

                                                                         (Псалм 118:24)

 

Една неделя, след богослужение се събрахме  с децата и внуците вкъщи. Празнувахме Деня на бащата във възможно най-прекрасното време – летен бриз, ярко слънце и малки, бели облачета. Наслаждавахме се на  момента, в който всички сме заедно и навсякъде се чуват детски гласчета. Господ ни е дарил с голяма радост!

Вечерта си припомних отново изминалия ден и осъзнах, че дълги години дори не съм се замислял, че Бог трябва да е част от нашите семейни събирания. Следващата година ще предложа да си създадем нова традиция – цялото семейство да отиде заедно на църква. Това ще бъде още по-голямо благословение за нас и Бог ще се радва на желанието ни да бъдем с Него.

 

Молитва: Небесни татко, води ни през целия ни живот. Помогни ни да виждаме многото начини, по които ни благославяш, за да Те прославяме. „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Как Бог може да стане част от семейните ми тържества?

Робърт Бедоин (Кънектикът)

 

Да се молим за: БАЩИТЕ.

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply