Нови начини

Прочит: Исая 43:18-21

 

„И молитвата, която е с вяра, ще избави страдалеца, Господ ще го привдигне и ако е извършил грехове, ще му се простят.“

                                                                                    (Яков 5:15)

 

Когато разбрах, че малката ни молитвена група вече няма да се събира на живо, а ще се възползва от съвременните технологии, аз се почувствах обезкуражена. Аз и още четирима човека бяхме свикнали да се срещаме всеки четвъртък в църквата и да се молим заедно в продължение на час. Но въпреки моето разочарование, благодарение на новите възможности групата ни се разрасна и стана по-ефективна. Мобилните телефони ни помагат бързо да споделяме с повече хора своите нужди.

Сега имаме много повече връзки помежду си, отколкото когато бяхме пет човека. Освен това молитвите ни не се ограничават до един час в определен ден.

Винаги трябва да се доверяваме на Бога, нашия любящ Отец, защото Той ни дава нови и нови възможности и начини да служим и да изпълняваме поръчението Му на тази земя.

 

Молитва: Любящи Боже, когато се молим за някого в нужда, ние се молим и за себе си, защото така се убеждаваме, че приемаш и отговаряш дори на най-скромните молитви. Благодарим Ти, че ни помагаш да бъдем част от Твоето царство, като служим на другите. В името на Исус се молим. Амин.

 

Мисъл за деня: Можем да бъдем в общение с Бога винаги.

Долорес Родригес (Индия)

 

Да се молим за: МОЛИТВЕНИТЕ ГРУПИ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply