Нови обувки?

Прочит: Изход 4:10-17

„Уповавай на Господа от все сърце и не се облягай на своя разум. Във всичките си пътища признавай Него и Той ще оправя пътеките ти.“
(Притчи 3:5-6)

По време на проповедта си една неделя пасторът ни демонстрираше колко трудно е да ходиш с чужди обувки. Беше забавно да гледаме как той се опитва да ходи с детски обувки, а едно от децата в църквата – с неговите.
Докато слушах проповедта, си дадох сметка, че ми е много трудно „да вляза в обувките“, които Бог е приготвил за мен. Понякога не се чувствам достатъчно подготвен, за да поема отговорност за нещо, но си припомням Божия отговор на Мойсей, който се оплакваше, че не е красноречив и не може да води народа. Аз вярвам, че ако пожелая да следвам Божия призив, Той ще ми помогне да обуя обувките, които ми е приготвил.
В някои случаи не поемам отговорност само защото не ми се иска до се откажа от нещо, което ми доставя удоволствие. Но тогава си припомням за жертвата, която направи Исус за нас, и това ме смирява. Зная, че въпреки всичките ми недостатъци Господ винаги е готов да ми помогне да Го следвам.

Молитва: Небесни Татко, благодарим Ти, че ни напомняш, че можем да Ти служим по много начини. Отваряй очите и сърцата ни, за да служим по-добре с всеки изминал ден. Амин.

Мисъл за деня: Какви обувки е приготвил Бог за мен днес?

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО НЯМАТ КАКВО ДА ОБУЯТ.
Ранди Бъри (Тенеси)

Остави коментар

Live Reply