Нови цветове

Прочит: Яков 5:13-18

„Защото Той ще те избавя от примката на ловеца и от гибелен мор. С перата Си ще те покрива; и под крилата Му ще се скриеш…“
(Псалм 91:3-4)

През едно горещо и влажно лято бяхме далеч от дома – на двуседмична ваканция. Преди да заминем, полях обилно цветята, включително и две обкичени с цветове мушката. Когато се прибрахме, листата им бяха повехнали. Цветовете се бяха свили и от яркочервени бяха станали тъмни. Притесних се, че ще се наложи да се разделя с тези прекрасни цветя. Полях ги и премахнах изсъхналите листа и цветове. Само за седмица те възстановиха предишния си вид.
Преди осем години, след операция и интензивна шестмесечна химиотерапия, аз се чувствах по същия начин. Тялото и духът ми бяха изтощени и приличах на онези повехнали цветове. Но оцелях благодарение на добрите хирурзи, ефективната терапия, молитвите, както и любовта на болничния персонал, семейството и приятелите.
Сега, след като се избавих от рака, оценявам много повече всеки ден и съм благодарен за най-важните хора и неща в живота си. След всичкото това време на стрес съм готов още по-пълноценно да служа на Бога. Също като цветята, които се върнаха към живот, аз бях готов да давам нови плодове на служение.

Молитва: Благодарим Ти, Господи, за Твоето присъствие в най-трудните моменти. Амин.

Мисъл за деня: Аз може да съм слаб, но Бог е силен.
Джон Робинсън (Охайо)

Да се молим за: ОНКОЛОЗИТЕ.

Остави коментар

Live Reply