Нови възможности

Прочит: Лука 6:43-45

„Искайте и ще ви се даде; търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори; защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на този, който хлопа, ще се отвори.“
(Матей 7:7-8)

След 50 години опит като шивачка, направих елементарна грешка, заради която трябваше да отида в един шивашки цех, за да поправя машината си. Там срещнах невероятни майсторки на кувертюри, които с готовност ми помогнаха в това ново за мен начинание. С голямо търпение те ми показаха как се изработват покривките, предложиха ми модели, демонстрираха ми различни техники и ми обясниха как се избират точните цветове. Една от тях дори предложи да ми помогне в църковното служение за изработване на такива покривки, в което се включих. Подготвяме дрехи и завивки за хора, преминаващи през химиотерапия в медицинския център, в който се лекувах и аз. По-малките платове и дрехи даряваме на деца в социални домове.
Когато посветим живота си на Бога, пред нас се откриват нови възможности да служим на хората с радост и любов. Ако не беше служението, в което участвам, никога нямаше да открия какво е да си добър и креативен. Дългогодишната ми мечта да се науча да шия кувертюри, се сбъдна и се радвам на възможността да служа с уменията си.

Молитва: Боже, учи ни да поставяме Тебе в центъра на живота си и да се доверяваме на Твоето водителство. Амин.

Мисъл за деня: Следването на Божието водителство може да ни донесе неочаквани благословения.
Дебора Бърк Хендерсън (Масачузетс)

Да се молим за: ШИВАЧИТЕ.

Остави коментар

Live Reply