Нови възможности

Прочит: 1 Царе 3:1-10

„Но знаем, че всичко съдейства за добро на тези, които обичат Бога, които са призовани според Неговото намерение.“
(Римляни 8:28)

Тежка катастрофа преди много години доведе до ампутирането на левия ми крак и фрактура на пет гръбначни прешлена. Тогава бях в армията, на върха на своята кариера. След инцидента напуснах. Месеци наред в болницата питах Бога защо е позволил това да се случи. Дори Го обвинявах за болката, която изпитвах, и за загубата на работата, която обичах. Няколко месеца страдах от депресия.
Един ден, по време на събиране на випуска, срещнах една моя съученичка, с която започнахме да се виждаме и скоро се оженихме. Тя беше работила като социален работник и кандидатства за доброволка в една болница. По-късно аз също станах доброволец и правех фокуси на болните деца. За кратко време започнах да ходя в още три болници и сега мога да заявя, че 18 години даряваме на болни деца усмивки и радост.
Когато започнахме това служение, родителите на децата, които срещахме, ни благодаряха за това, което правим. Едва когато се пенсионирахме от това служение, осъзнах истински как Бог е действал през това време, как ми е помогнал да преодолея травмата, като дарявам радост на другите.

Молитва: Боже, помогни ни да виждаме новите възможности, които ни даряваш при всяка загуба. Амин.

Мисъл за деня: След днешната загуба мога да открия нови възможности за служение утре.
Джон Маклийнахан (Невада)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СА ПОСТРАДАЛИ ПРИ КАТАСТРОФА.

Остави коментар

Live Reply