Нови възможности

Прочит: Римляни 11:7-16

 

„Защото на вас, които бяхте езичници, казвам, че понеже съм апостол на езичниците, аз славя моето служение…“

                                                                            (Римляни 11:13)

 

Подготвях се за много важно пътуване и среща с чуждестранни бизнес партньори. Бяхме се уговорили още преди няколко месеца, но внезапна промяна във времето развали плановете ни. Полетите бяха отменени и по всичко личеше, че срещата няма да се състои на предвидената дата.

Бях много ядосан, но по-късно през деня се успокоих, когато осъзнах, че това закъснение ще ми даде повече време със семейството. Приех го като подарък и се наслаждавах на тази възможност.

Апостол Павел също умееше да извлече най-доброто от непредвидените обстоятелства. Той срещна много спънки, когато започна да проповядва Евангелието на израилтяните. Собственият му народ не приемаше Исус. Това обаче не спря апостола. Той не изгуби надежда, че Божият народ ще се обърне към своя Спасител, но намери нова възможност – да проповядва на езичниците. В онова време такава идея беше революционна. Павел виждаше себе си като апостол на езичниците. Както знаем, това промени цялата история, като преначерта картата на християнството. Целият тогавашен свят чу вестта за спасението.  

 

Молитва: Боже, помагай ни да виждаме възможностите дори когато пред нас има спънки. Нека Святият Ти Дух ни води, за да бъдем решителни като апостол Павел. Амин.

 

Мисъл за деня: Какви възможности за благовестие виждам в спънките, които днешният ден поставя на пътя ми?

Едуард  Кигей (Русия)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СРЕЩАТ НЕПРЕДВИДЕНИ ПРЕЧКИ НА ПЪТЯ СИ.

 

 

© 2014 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply