Ново разбиране

Прочит: Йоан 3:14-21

 

„Който вярва в Него, не е осъден; който не вярва, е вече осъден, защото не е повярвал в името на Единородния Божий Син.“

(Йоан 3:18)

 

Като малка не ходех на църква и на слушах за Бога. Когато забременях с третото си дете, открих Библията на татко сред вещите му след неговата смърт. Започнах да чета стиховете, които беше подчертал, за да го опозная по-добре. Един от тях беше Йоан 3:16. Прочетох и днешния стих и разбрах, че ако не съм вярвала в Исус Христос, съм била осъдена. Но се запитах защо да вярвам. Когато веднъж помолих Бога за нещо, не получих отговор.

Думата „осъден“ остана в ума ми. Не помня всички други стихове, които прочетох, но тази дума се загнезди дълбоко. Започнах да размишлявам върху нея. Замислих се за многото ужасни неща, които можеха да ми се случат в резултат на Божието осъждане, като например да умра при раждането или да изгубя сина си. Дори ги сънувах. В продължение на месеци тези мисли не ми даваха покой.

Детето ми се роди здраво. Когато се прибрах от болницата, прочетох отново третата глава на Йоан и стигнах до 16-тия стих: „Защото Бог толкова възлюби света…“. Като че ли бях пропуснала тези думи преди! Няколко месеца се бях страхувала от нещо, което не съм разбирала правилно. Сега, когато чета Библията и не разбирам нещо, го представям пред Бога в молитва.

 

Молитва: Любящи Боже, помогни ми, когато чета Твоето слово, да го разбирам. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще търся ново разбиране на познати библейски стихове.

Пал Тунде (Унгария)

 

Да се молим за: МАЙКИТЕ, КОИТО СКОРО СА РОДИЛИ.

Остави коментар

Live Reply