Ново създание

Прочит: Псалм 127:1-5

„… Ето, подновявам всичко…“
(Откровение 21:5)

Двамата ми водачи и преводачи – Каарел и Таавет – ми помогнаха да разгледам Естония спокойно и безпрепятствено. Един ден програмата ни включваше театър на открито на място, където се провеждат музикални фестивали, разходка до президентската резиденция и посещение в музей. Когато приключихме с обиколките, Каарел каза: „Сега се намираме близо до една къща от 1930 г., която брат ми реставрира. Защо не отидем и да видим как върви работата?“.
Докато пътувахме по натоварения булевард, забелязах покрива на много интересна къща. Оказа се, че точно нея предстои да разгледаме. Бях поразен от състоянието ѝ – толкова здрава и стабилна. Спомних си за думите на Христос: „Ето, подновявам всичко“. Собственикът на къщата беше премахнал всичко ненужно и беше подновил напълно прозорците, отоплителната система, което придаваше нов облик на старата сграда. Представих си как щеше да изглежда крайният резултат.
Тогава си припомних как Исус Христос променя моя живот. Аз все още не съм станал такъв, какъвто трябва да бъда, но Той ме променя непрестанно, за да ме направи ново създание. Никога няма да бъда същият.

Молитва: Господи Исусе, нека не забравяме, че сме в процес на промяна. Давай ни търпение и смелост, за да приемем новия живот, който ни предлагаш. Амин.

Мисъл за деня: Моят Творец не спира да ме променя.
Дейвид Люис (Тенеси)

Да се молим за: СТРОИТЕЛИТЕ.

Остави коментар

Live Reply