Новородени

Прочит: Псалм 19:7-9

 

„… пожелавайте като новородени младенци чистото духовно мляко, за да пораснете чрез него към спасение…“

                                                                        (1 Петр. 2:2)

 

Съвсем скоро се роди четвъртото ни дете. Да гледаш как бебетата растат, е изумително. Малко след като се родят, те вече започват да гукат и да се усмихват. После започват да държат главичката си стабилно и да се обръщат. После ги виждаш да пълзят, да прохождат… Бебетата започват да плачат веднага щом огладнеят и се нуждаят от мляко.

Нашето малко момиченце постоянно иска мляко. Тя расте с всеки изминал ден. Когато откаже да суче, жена ми започва да се притеснява за нея. Здравите бебета огладняват редовно.

В Първото послание на апостол Петър 2:2 се казва: „пожелавайте като новородени младенци чистото духовно мляко, за да пораснете чрез него към спасение“. Също както малките бебета търсят мляко, новоповярвалите християни се нуждаят постоянно от духовна храна – Божието слово. Чрез него те израстват във вярата.

Но ние също трябва да изпитваме непрестанна нужда от Божието слово. Истинските, здравите християни не забравят тази нужда и винаги се стремят към духовната храна.

 

Молитва:  Боже, молим се желанието за духовна храна никога да не угасва в християнския ни живот. Нека винаги Те търсим с цялото си сърце. Молим се за новоповярвалите – дай отговор на техните търсения, нека откриват истините на Твоето слово. Амин.

 

Мисъл за деня: Божието слово насища гладната душа.

Франки Мелтън (Южна Каролина)

 

Да се молим за: НОВОПОВЯРВАЛИТЕ ХРИСТИЯНИ.

 

Остави коментар

Live Reply