Няма незначителна молитва

Прочит: Яков 5:13-18

„… като се молите в Духа на всяко време с всякаква молитва и прошение, бодърствайте в това с неуморно постоянство и молба за всички светии…“
(Ефесяни 6:18)

Беше дошло време за печива в младежкия клуб, който посещавах. След седмици подготовка все още не бях сигурна дали мъфините ми ще излязат от фурната готови за състезание. В неделята преди големия ден влязох в стаята на неделното училище малко разочарована. След урока учителят ни, господин Джийн, попита имаме ли нужди за молитва. Никой друг не се обади, а аз плахо вдигнах ръка. „Вероятно това не е нещо важно, но ще го кажа. Състезанието за печива, в което ще участвам, е утре и искам Бог да помогне мъфините ми да се получат.“ Господинът се усмихна и каза, че никоя нужда не е незначителна за Бога.
Когато си помисля, че натоварвам Бога с молитвите си, си припомням днешния библейски стих и онази случка, при която научих нещо за цял живот. Бог е над времето и може да бъде с всеки от нас, да слуша молитвите ни и да ни отговаря. Научих, че молитвата е разговор, прекрасно общение между нас и Господ.

Молитва: Господи, помогни ни да възложим всичките си грижи на Тебе и с всяка молитва да се приближаваме към Теб. Амин.

Мисъл за деня: Днес при всяка трудност – голяма или малка – ще се моля.
Елайза Смит (Тенеси, САЩ)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЕ УЧАТ ДА СЕ МОЛЯТ.

Остави коментар

Live Reply