Обединени в любовта

Прочит: Колосяни 3:9-17

 

„А над всичко това се облечете в любовта, която свързва всичко в съвършенството.“

(Колосяни 3:14)

 

С приятели посетихме симфоничен концерт в Естония. Музиката беше прекрасна и всичко вървеше толкова гладко! Когато погледнах в програмата, забелязах, че всички млади музиканти са от различни държави – Германия, Китай, Северна Корея, Франция, Австралия. Въпреки това всички ние говорехме един общ език – този на музиката.

По същия начин когато чета руското издание на „Духовна манна“, чувствам, че съм част от една общност – автори на размишления и братя и сестри от целия свят, които въпреки различните езици са обединени от Божията любов в споделянето на вярата. Различията в езиците и културите не могат да ни разделят, защото всички ние сме едно Божие семейство.

 

Молитва: Отче, благодарим Ти, че обичаш всички Свои деца. Учи ни да се обичаме въпреки разстоянията, които ни разделят, както и да се молим един за друг. „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

 

Мисъл за деня: Макар и разпръснати по целия свят, благодарение на Божията любов сме едно семейство.

Наталия Константинова (Русия)

 

Да се молим за: МЛАДИТЕ МУЗИКАНТИ.

 

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply