Обгърнат от Божията любов

Прочит: Матей 9:20-22

 

„… Дерзай, дъще, твоята вяра те изцели.“

                                                                  (Матей 9:22)

 

Животът ми се промени, когато докторът ми каза, че ще се нуждая от специално приспособление, което да поддържа нормалната дейност на сърцето ми. На следващия ден ме закараха в клиниката, където трябваше да ми направят операцията.

Преди да ме изпишат от болницата, в която бях лежал дотогава, свещеникът ми подари молитвен шал. Това не беше първият такъв подарък, който бях получавал. Имах още три такива шала. Освен това ми бяха подарили и юрган, който беше изпъстрен с нишки, пришити от тези, които го бяха изработили и се бяха молили за мен.

В Матей 9:20-22 се разказва как една жена, която беше болна от дванадесет години, се допря до дрехите на Исус. Когато Той видя това, похвали голямата й вяра и я изцели.

Носенето на молитвени шалове не ме предпазваше от здравословните проблеми, но ми даваше утеха. Чувствах се обгърнат от Божията любов. Като че ли се допирах до Неговата дреха. Усещах дори връзката, която хората, изплели шаловете, имаха с Бога. Стисках шала, който си бях взел в болницата, и влязох за операция по-спокоен и уверен в Божието любящо присъствие.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, за тези, които ни помагат да се почувстваме обгърнати от Твоята любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да помогна на някого да почувства Божията любов и грижа?

Чарлс ван Росъм (Небраска)

 

Да се молим за: СЛУЖЕНИЕТО С МОЛИТВЕНИ ШАЛОВЕ.

 

Остави коментар

Live Reply