Обичам Божието слово

Прочит: Неемия 8:1-10, 18

„Твоето слово е светилник за краката ми и виделина на пътеката ми.“
(Псалм 119:105)

В моето детство в Бразилия не беше лесно да се сдобиеш с Библия, особено за моите родители. Първата ми Библия беше подарък от чичо ми Хосе. Той вече я беше чел години наред. И досега я виждам пред очите си: черна корица, червени ръбове и аромат на стара книга. Но тя беше много специална за мен, защото беше първа. Преди това можех да използвам само Библията на мама.
Няколко години по-късно имах нова Библия, след това си взех още една. Дори с един приятел работех известно време в книжарница за Библии. След години друг ми подари превода на крал Джеймс и започнах да чета него. Когато се върна от пътуване до САЩ, той ми донесе още три превода на английски.
Днес съм щастлив, че и в моята родина можем лесно да се сдобием с Библия, както и че имаме различни преводи на нашия език. Когато гледам към колекцията си от Библии, съм благодарен за начините, по които Божието слово ми е помагало да раста в благодатта и познанието.

Молитва: Боже и Отче наш, действай в нас, за да търсим и да живеем в изпълнение на Твоята воля. Молим се в името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Как по-пълноценно мога да използвам Библията, която имам?
Андре де Албикерке Каетано (Бразилия)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО НЯМАТ ДОСТЪП ДО БИБЛИИ.

Остави коментар

Live Reply