„Обичам те“

Прочит: Римляни 5:6-9

 

„Вижте каква любов ни е дал Отец, да се наречем Божии деца…“

(1 Йоан. 3:1)

 

Баща ми, който беше доста експресивен човек, работеше за една международна организация и нейния пенсионен фонд. Докато растях, той не беше от родителите, които показват своите топли чувства.

Един ден моето служение ме върна в родния град и с татко станахме много близки, но той все така не обичаше да изразява любовта си на думи. По-късно ме преместиха по-далеч и с него се чувахме по телефона почти всеки ден.

Един ден в края на разговора татко каза: „Обичам те, синко“. Тези думи изпълниха сърцето ми с радост. Сега всеки наш разговор завършва с тях.

Аз се радвам на любовта на моя земен баща, а колко по-силно ни обича Бог! „Ние обичаме Него, защото първо Той възлюби нас“ (1 Йоан. 4:19). Бог прояви тази Своя любов към нас, като ни даде Словото Си и изпрати единородния Си Син, за да умре за нашите грехове. Йоан 3:16 ми напомня, че Божията любов не познава граници. Господ изпраща в живота ми и хора, които ме обичат и ме подкрепят в трудни моменти. Всяка своя молитва аз завършвам с думите: „Обичам Те, Небесни татко!“, а Той ми отвръща: „И Аз те обичам, Дърл“. Чувам тези думи в Божието любящо присъствие.

 

Молитва: Отче, благодарим Ти за многото и различни начини, по които показваш към нас любовта Си. Помагай ни да изразим и своята любов към Теб – на дело, а не само с думи. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да обичам своите ближни, като им показвам Божията безпределна любов.

Дърл Кийфър (Мичигън)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ИСКА, НО НЕ УМЕЕ  ДА ИЗРАЗЯВА СВОИТЕ ЧУВСТВА.

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply