Обикновен живот

Прочит: 1 Тимот. 6:6-12

„Той ти е показал, човече, какво е доброто; и какво иска Господ от теб: не е ли да вършиш праведното, да обичаш милост и да ходиш смирено със своя Бог?“
(Михей 6:8)

Дядо водеше простичък живот – винаги беше доволен от това, което има. Той научи добре английски език, защото работеше с лекари и мисионери, преди и след като Индия извоюва своята независимост.
Когато се пенсионира, дядо се отдаде на езика и литературата. Преподаваше английски в училище и в семинарията. Той е написал безброй статии и размишления за християнски издания. Освен това има няколко християнски книги. Неговите знания ми помогнаха да се докосна до една непозната култура.
Дядо почина на 88 години. На погребението му видях колко силно влияние е имал в обществото – хората уважаваха него и цялото ни семейство. Въпреки простия начин на живот, той използваше владеенето на чуждия език, за да прославя Божието име, и носеше радост на хората.
Светът в повечето случаи се прекланя пред хора, които извършват големи дела, но е пълен с такива, които с привидно незабележимия си начин на живот ни променят и ни правят по-добри. И това е предизвикателство, отправено към всеки от нас.

Молитва: Боже, благодарим Ти за хората, които са ни водили към Теб и са ни показвали, че дори да не извършваме велики дела, можем да Те прославяме и да се радваме на Твоите благословения. Амин.

Мисъл за деня: Кой ми е показвал как да живея праведно?
Роан Диарса (Индия)

Да се молим за: СВОИТЕ БАБИ И ДЯДОВЦИ.

Остави коментар

Live Reply