Обикновени моменти

Прочит: Матей 10:29-31

 

„А на вас и космите на главата са всички преброени.“

(Матей 10:30)

 

Преди години чух невероятна песен по радиото и се влюбих в нея. Запомних я само от едно слушане. Искаше ми се да знам как се казва, за да си я купя и да я слушам постоянно. Няколко часа търсих в интернет с думите, които смятах за ключови, но напразно.

Тази сутрин, по време на разходката си слушах програма, по която пускаха песни, поръчани от слушатели. Докато звучеше една от любимите ми песни, се сетих за онази, която толкова исках да имам. Само след 15 минути мечтаната от пет години песен зазвуча! Не се случваше нещо велико, но в онзи момент почувствах Божието присъствие и си припомних, че Бог се грижи за нас и за Него е важно всичко, което ни вълнува, дори малките неща.

Понякога съм се чувствала съвсем сама, като че ли Господ напълно ме е забравил. Тогава са се случвали ето такива неща, които са ми напомняли колко загрижен всъщност е Бог. Той е не само нашият небесен Отец, а и наш приятел. Моменти като този не ми позволяват да забравя, че моят приятел, моят Отец на небесата, е верен и любящ.

 

Молитва: Отче, помогни ни да не забравяме колко ни обичаш и се грижиш за нас. Нека виждаме Твоята мощна и милостива ръка в живота си. Амин.

 

Мисъл за деня: Обикновените моменти могат да са тези, в които най-силно чувстваме Божието присъствие.

Анна Джонсън (Вирджиния, САЩ)

 

Да се молим за: БЛАГОДАРНОСТ ЗА БОЖИЕТО ПРИСЪСТВИЕ.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply