Обикновени неща

Прочит: Евреи 10:19-25

„… нека се грижим един за друг, така че да се поощряваме към любов и добри дела…“
(Евреи 10:24)

Винаги съм искала да извърша велики дела за Бога, да променя света и да изживея един стойностен живот. Не исках да съжалявам, когато дойде време да напусна тази земя. Вероятно от възрастта, а да се надяваме – и от помъдряването, сега си мечтая за съвсем обикновен живот.
Едно телефонно обаждане ми показа колко са ценни „обикновените“ неща. Беше мой ученик, на когото преподавах през първата си година като учител, когато давах всичко от себе си, но често правех грешки. Бяха му открили синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност. Беше включен в специална програма за помощ и аз се опитах да го окуражавам. Когато се обади, той ми каза, че е станал християнин, както и цялото му семейство. Каза, че съм променила живота им и сега се подготвя да стане младежки пастор. Той ми показа, че обикновените неща, като това да насърчаваш някого постоянно, могат да променят всичко.
Бог е променил живота на тези хора чрез моите думи и кой знае още колко съдби е променил чрез служението на този млад човек. В Божите ръце обикновените неща стават необикновени. Какво ли може да стори Господ от привидно обикновените думи, с които насърчаваме хората всеки ден?

Молитва: Господи, помагай ни да използваме всекидневните възможности, които ни даваш, за да обичаме, насърчаваме и помагаме на хората. Амин.

Мисъл за деня: Бог може да използва насърчителните ми думи, за да направи чудо в живота на някого.
Тери Хелард-Браун (Калифорния, САЩ)

Да се молим за: УЧЕНИЦИТЕ В РИСК.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply