Облак надежда

Прочит: 3 Царе 18:41-44

„На седмия път слугата отговори: Виждам малък облак, колкото човешка длан, да се издига от морето.“
(3 Царе 18:44)

Преди три години лекарите ми съобщиха, че страдам от високо ниво на стрес заради работата, силна тревога и депресия. Преди бях учител, а сега животът ми коренно се промени. Дните ми преминаваха в посещения при психиатъра, пиене на лекарства и усилия да се справя със страховете си. Чувствах се слаба и отчаяна, но бях решена да се възстановя. Молех се и прославях Бога за възстановяването си. Вярвах, че ще се оправя.
Месеците минаваха и нещата не се променяха особено. Започнах да губя надежда и да се питам дали някога ще постигна подобрение, но продължих да вярвам, че Бог може да ми помогне. Когато се появи и силното главоболие, се посветих на Библията, пост и молитва. Представях си се напълно възстановена и благодарях на Исус за изцерението, на което се надявах.
Един ден главоболията изведнъж престанаха. Това беше моят малък облак надежда – малък, но значим знак, който ме уверяваше, че Бог скоро ще ме изцери. От онзи ден започнах да ставам все по-силна.
Бог може да извърши големи благословения, за които първоначално виждаме само малки знаци. Всичко започва с един облак надежда.

Молитва: Боже, благодарим Ти, че ни изпращаш малки облаци надежда, за да ни увериш в Своята любов и благословение. Амин.

Мисъл за деня: Ще вярвам в Бога и ще чакам търпеливо Неговото благословение.
Мадлин Туни (Германия)

Да се молим: ДА ЧАКАМЕ БОГА С ТЪРПЕНИЕ.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *