Облак свидетели

Прочит: Евреи 12:1-3

 

„Следователно и ние, като сме обиколени от такъв голям облак свидетели, нека отхвърлим всяко бреме и греха, който лесно ни оплита…“

(Евреи 12:1)

 

Стоях с вдигнати ръце, докато се опитвах да си поема дъх. Краката и дробовете ми горяха. Бях завършил първия си национален маратон за сезона. Поздравих финиширалия преди мен и се огледах за останалите. След няколко минути бяхме сигурни, че всички са финиширали, но продължаваха да отчитат времето, затова зачакахме с нетърпение още някой да се появи. След известно време иззад близкия ъгъл се подаде момче. С него тичаше цяла тълпа, която го подкрепяше, за да стигне до финала. Когато пресече лентата, то преливаше от радост.

Когато се замислих върху тази случка, погледнах по различен начин на Евреи 12. Главата ни казва, че всички тичаме, заобиколени и насърчавани от облак свидетели – на небесата и тук, на земята. Когато теренът е труден, си мислим: „Няма начин да се справя“. Но Бог и всички, които ни подкрепят, викат: „Ти можеш!“. Преди да се осъзнаем, можем да погледнем назад и да видим какво голямо разстояние сме изминали с помощта на „облака от свидетели“.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че ни подкрепяш и насърчаваш, докато преминаваме през трудни времена. Амин.

 

Мисъл за деня: Кого Бог ме призовава да насърча днес?

Крис Хемсток (Южна Дакота, САЩ)

 

Да се молим за: БЕГАЧИТЕ НА ДЪЛГИ РАЗСТОЯНИЯ.

 

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

 

Остави коментар

Live Reply