Облаци на благословение

Прочит: 2 Коринтяни 4:16-18

 

„… за Теб тъмнината и светлината са безразлични.“

(Псалм 139:12)

 

Денят, в който посетих някои пациенти в болницата, беше много емоционален. Видях сълзите на едно семейство, което очакваше наближаващата смърт и се подготвяше за тежката загуба. После един радостен млад човек ми каза: „Прекрасни новини! Изследванията ми са добри! Утре се прибирам вкъщи“.

Седнах за малко на паркинга и се вгледах в лятното небе. Облаците бяха като завеси – от едната страна бели и пухкави, а от другата мрачни и подсказващи за наближаваща буря. Замислих се, че и двата вида облаци са съставени от едни и същи водни капки, които Бог изпраща като благословение на земята, само че едните съдържат повече капки от другите.

И радостта, и тъгата, които винаги вървят заедно в нашия живот, могат да ни донесат благословение. Понякога по-голямо благословение идва след буря. В живота с Христос всичко, което ни се случва, е възможност да почувстваме Неговата любов. По-тежките изпитания могат да ни донесат по-осезателно чувство за благостта на Бога. Понякога не можем да усетим Божието присъствие и макар че се опитваме да пребъдваме в Бога (Йоан 15:4), не получаваме отговорите, които търсим. Но можем да разберем голямата сила на вярата и молитвата, както и истината, че с Христос най-силните бури носят най-голямо благословение.

 

Молитва: Господи, каквато и буря да ни носи животът, давай ни уверение, че винаги си с нас. Помагай ни да приемаме Твоите благословения всеки ден. Амин.

 

Мисъл за деня: Трудните моменти могат да ни донесат големи благословения.

Колин Харбах (Англия)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ОЧАКВАТ РЕЗУЛТАТИ ОТ МЕДИЦИНСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ.

Остави коментар

Live Reply