Обновен ум

Прочит: 2 Тимот. 1:1-7

 

„Защото Бог ни е дал дух не на страх, а на сила, любов и себевладение.“

                                                                                 (2 Тимот. 1:7)

 

Тревогата е нещо характерно за нашето семейство. Мама страдаше от депресия и паническо разстройство, което я направи дистанцирана и неспособна да се справя с ежедневните си задължения. През 70-те години на двадесети век депресията не се приемаше като болест и ние просто мислехме, че скромната и тиха мама, която готви, чисти и се грижи за нас, просто рядко се усмихва. Тя никога не се оплакваше.

Пораснах и с радост напуснах мрачния дом на детството, но години по-късно, когато бях станала майка с успешна кариера, почувствах, че съм жертва на същата психическа нагласа. Дойдоха проблемите и аз получих панически пристъп. Обзе ме постоянно чувство за настъпващо нещастие. С времето започнах да се чувствам съсипана.

 Един ден просто не можех да стана от леглото от страх. Лекарят ми изписа лекарства и макар че те ми помогнаха, аз имах нужда от Божието изцеление. Осъзнах някои навици, които си бях създала и бяха вредни за мен, както и Божията сила, която можеше да ме освободи от неправилния начин на мислене. Започнах да размишлявам над Божието слово. Постоянно си повтарях, че Бог не ми е дал дух на страх, докато усещах как паниката кара сърцето ми да бие силно. След известно време чувствах спокойствие, което идваше от Божията сила и любов.

Години по-късно мога да заявя, че Бог наистина ми даде мир. Днес рядко изпадам в паническа криза и когато това се случи, си припомням този стих от Второто послание към Тимотей.

 

Молитва: Боже и Закрилник наш, благодарим Ти, че ни избавяш от страха и даряваш мир на неспокойните ни сърца и умове. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Божият мир ни помага да се справяме с всякакви предизвикателства.

Елизабет Пени (Джорджия)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СТРАДАТ ОТ ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО.

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply