Общност на светлината

Прочит: 1 Йоан 1:5-9

„Истинската Светлина, която осветява всеки човек, идваше на света.“
(Йоан 1:9)

Беше нощта на Четвърти Адвент. Чувахме как вятърът свири между сградите, докато стояхме притихнали в църквата и запалвахме свещите си един от друг. В тиха процесия излязохме от църквата и тръгнахме към сцената на Рождеството, която бяха направили нашите младежи на ъгъла на улицата. Младите хора бяха прекарали вече час на открито в студената нощ, облечени в костюми, за да привлекат вниманието на минувачите към Христовото Рождество. Навън свещите ни угаснаха от силния вятър. С всяка стъпка пламъчетата намаляваха. Ние ги запалвахме отново, докато стигнахме на завет при построения декор. Там пламъчетата блестяха отново радостно, докато пеехме рождествените песни за Емануил.
Ето това правим ние – хората на вярата! Събираме се заедно, предаваме светлината, която носим, на тези, които са самотни, изгубени, болни и страдащи. Напомняме си, че през каквито и изпитания да преминаваме, Исус Христос е близо и носи светлина в този свят.

Молитва: Боже, благодарим Ти, че изпрати Исус в нашия свят, за да освети мрака. Помагай ни да споделяме Твоята любов с хората, които срещаме днес. Амин.

Мисъл за деня: Как мога да осветя деня на някого с Божията любов?
Кейти Норман (Алабама)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА БЕЗ ПОКРИВ НА ПРАЗНИКА.

Остави коментар

Live Reply